Nieuwsbrief 01

30 januari 2014
Aanvulling op deze nieuwsbrief: zoals is te lezen zijn de lezingen reeds in het voorjaar van 2014 gehouden.

Onderstaand en de 2 bijlagen zijn uitsluitend ter info.
01b Korte intro Lezingen 2014 Eibergen
01a Uitnodiging lezingen Frits

Beste allen,
Afgelopen zondag ben ik naar een lezing geweest zoals genoemd in de bijlagen. (de eerste lezing) Georganiseerd door Harrie Braam in het Muldershuis te Eibergen.
Deze eerste ging over kanker en het ontstaan daarvan.
Nu wist ik dat alles wat ons verteld wordt over kanker en vele andere ziektes niet het ware verhaal is. Over kanker heb ik inmiddels heel veel gelezen en weet dat het een natuurlijke reactie is op een onbalans van ons lichaam. Die onbalans kan ook weer worden teruggedraaid als je er op tijd bij bent wat vaak het geval is maar bij niemand bekend is.
De eerste lezing wekte mijn belangstelling met name om te bezien hoe een huisarts / klassiek homeopaat Frits van der Blom te vertellen zou hebben. Welnu, ook al wist ik veel van wat hij te vertellen had, toch heb ik weer wat opgestoken. Vooral de uitleg van de moleculaire structuren van de verschillende (omega) vetzuren en op welke wijze deze kanker veroorzaken. En trouwens niet alleen kanker.
In 1925 ontdekte Otto Warburg dat bij het ontstaan van kanker er altijd een zuurstof probleem is. Frits van der Blom legt haarfijn uit hoe dit kan ontstaan door ons gedegenereerd voedsel en hoe de industrieel bewerkte vetten en oliën daar mede een negatieve bijdrage op hebben.

Frits heeft zijn 25 jarige artsenpraktijk van de hand gedaan omdat hij zich niet meer kon verenigen met de commerciële belangen van de farmaceutische industrie en is klassieke homeopathie gaan studeren. Tijdens die studie kwam hij erachter dat de kennis van de homeopathie op een veel hoger niveau staat dan die van de reguliere geneeskunde. Tijdens zijn onderzoeken kwam hij er ook achter dat veel van wat ons verteld wordt uitsluitend van commercieel belang en vaak misleidend is.

Kortom, vind je jouw gezondheid belangrijk dan is het bijwonen van een van zijn lezingen zeer de moeite waard. Voor het geld hoef je het niet te laten want dat is slechts 10,- p.p.
Op heldere wijze doet hij uit de doeken hoe het werkelijk zit en dat geeft een geheel andere kijk op de gezondheidsinformatie die we gedurende de jaren verzameld hebben.

Voor de lezingen zie de bijlagen.

Saladetip:
Ingrediënten:
Voor 4 personen als voorgerecht of als maaltijdsalade
4 kleine rode bieten
200 g zachte geitenkaas (wij kopen het los (uit een pot) op de markt bij de kaasboer)
4 el boerenjongens, uitgelekt
20 st walnoten (uit de dop), grof gehakt
Circa 125 g gemengde pittige en milde slasoorten naar keuze, gewassen (bijv. rucola, radicchio, veldsla, kropsla, frissé of eikenbladsla
Olijfolie om te bakken

Honingdressing:
100 ml rode wijnazijn
1 flinke el gladde mosterd
halve tl zeezout
2 el bloemenhoning of oranjebloesemhoning
100 ml fruitige olijfolie
50 ml walnotenolie
100 ml druivenpittenolie of andere neutrale olie

Bereiding:
Rode bieten:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Wikkel de bieten in dubbel aluminiumfolie en pof ze gaar in de oven, 1 uur voor kleine bieten en 15 tot 30 minuten langer voor grote bieten.
Laat ze afkoelen in de folie, pel daarna de schil eraf en snijd de bieten in parten.

Honingdressing:
Roer de azijn los met mosterd en iets zeezout. Voeg de honing toe.
Schenk de olie langzaam druppelend en onder voortdurend roeren met de garde bij de mosterd. Er ontstaat een blinde
vloeistof. De olie wordt door het roeren verdeeld in kleine druppeltjes en vermengt zich met de azijn.
De olie zal na korte tijd weer boven op de azijn drijven. Bewaar de dressing buiten de koelkast. De emulsie laat dan minder snel los. Schud of roer alles voor gebruik weer goed door elkaar.

Eindbereiding
Verhit een bakpan met iets olijfolie.
Rooster de parten rode biet 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Pluk de slasoorten grof en verdeel samen met de walnoten en ‘boerenjongens’ over het bord. Lepel er honingdressing over.
Leg de parten biet op en langs de salade.
Snijd de geitenkaas in stukken of plakken en leg tegen de rode biet aan.

Eet smakelijk!!