Nieuwsbrief 04

28-6-2014
Hoe ruim je de shit op uit je lever en galblaas – Kelp-noodles recept

In deze nieuwsbrief stellen we weer een vraag : Waarom worden we met ons allen steeds zieker én zijn we tevens langer ziek dan vroeger?
We zullen in deze nieuwsbrief eens gaan kijken naar de lever en galblaas.
 
Door onze huidige woon, leef- en eetstijl krijgen we jaarlijks plm. 2½ kg. aan chemicaliën in ons lichaam. Wat gebeurt er met die troep? Ongetwijfeld verdwijnt er veel via de uitwerpselen en ook door transpiratie ontdoen we ons van die troep. Veel wordt echter opgeslagen in de lever, nieren, lymfestelsel, in onze celhuishouding en in ons vet.
Je hebt vast wel eens gehoord dat een bekende van jou last had of heeft van nierstenen of van lever- en galblaasstenen. Over de lever- en galblaasstenen wil ik in deze nieuwsbrief wat meer vertellen, onder andere hoe je op een vrij simpele wijze een flinke verbetering kunt maken met jouw eigen gezondheid.
 
Als je er een levensstijl op na houdt waarbij je niet al te nauwkeurig met je voeding omspringt, je lever op een gegeven moment verstopt raakt met alle gevolgen van dien. Helaas zul je niet merken dat de lever verstopt raakt en dat maakt het juist gevaarlijk. Eigenlijk is dit wel bij het gros van de mensheid het geval.
De lever is op de hersenen na hét belangrijkste orgaan in je lichaam. Het zorgt voor zuivering van het bloed, voor de bloedvoorraad, voor de aanmaak van gal en enzymen die nodig zijn voor de stofwisseling van vetten, eiwitten, suikers en niet onbelangrijk, voor ontgifting. Gal wordt geconcentreerd en ingedikt opgeslagen in de galblaas.
Wat we vaak niet weten is dat de lever en galblaas verstopt zijn met leverstenen van allerlei stoffen.
Indien de lever verstopt raakt door overbelasting door bijvoorbeeld vetten, medicijnen en suikers ontstaan die stenen. Door die stenen zal de lever niet goed werken omdat deze stenen de galkanalen in de lever  verstoppen. Hierdoor kan een goede afscheiding van gal niet plaatsvinden en dat zal dan zorgen voor de nodige klachten. Ook de alvleeskier zal hierop reageren met als mogelijk gevolg een trage werking dat diabetes type 2 in de hand werkt. Als gevolg daarvan ontstaan weer maag-darm stoornissen.
De lever is overigens een zeer sterk orgaan wat zichzelf zeer goed weet te regenereren mits het daarvoor de gelegenheid krijgt.
 
Op maandag 28 april ben ik begonnen met de lever- en galblaaszuivering volgens de methode van Andreas Moritz. Dit is een 7-daags programma. Dat betekende dat ik op zondag 4 mei zou gaan zien of ik in het bezit was van lever- en galblaasstenen. 
De eerste 6 dagen heb ik een liter appelsap per dag gedronken. Ik kon overigens normaal blijven eten.
Het malinezuur in de appelsap zorgt er voor dat de lever- en galstenen zacht worden om uitscheiding te verbeteren. Op de 6e dag een liter op de morgen weggedronken. De 5e en 6e dag weinig én uitsluitend vegetarisch gegeten.
 
Op zaterdag 18.00u een glas water met bitterzout (magnesium-sulfaat / MgSo4) gedronken (yyyaaaaarrrrgggg, wat smerig!!!) en om 20.00u nogmaals (gggrrr).
Vervolgens om 22.00u 125cc extra vierge olijfolie (koudgeperst) met 180cc grapefruitsap met iets citroensap flink gemixt en achterover geslagen (mmmmm, was te doen, waarschijnlijk omdat ik vaak grapefruits eet). Meteen daarop ben ik gaan liggen. En toen… voelde ik in mijn leverstreek vreemde bewegingen…”zouden de leverstenen op reis gaan?”…mmm….dus toch??
 
Op zondagmorgen 06.00u en 08.00u wederom een glas water/bitterzout oplossing (had al met al  ¾ltr klaar gemaakt). Gaandeweg de zondag brak de hel los en kon het schieten beginnen!!! Zie bijgaande foto’s.
De foto van het gehele bord toont slechts plm 60% van de totale uitgedreven lever- en galblaasstenen. De kleinere van onder de 2mm niet meegerekend telde ik plm 100 stuks. De grootste was plm 2½cm. Wat een troep… en stinken als de hel !!! Ik verbeelde me op de dag erna dat zelfs mijn huid dezelfde stinklucht had. De stenen hadden verschillende kleuren, maar groen overheerste (de kleur van gal). Zie de vier foto’s hieronder van mijn uitgedreven stenen. Tevens nog een tweetal foto’s van verstopte levers waarvan er een als dwarsdoorsnede.

Hieronder zie je een verstopte lever

En nog een voorbeeld van een verstopte lever


De wetenschap heeft ooit onderzoek verricht en hieruit is gebleken dat de stenen vol zitten met cholesterol, kalk en organische troep en wat vetten en stoffen van onbekende oorsprong. Maar de meeste schade ontstaat doordat ze de lever en galblaas verstoppen.
 
Inmiddels zijn we al weer een tijdje verder en wat merk ik er nu van? De eerste dagen niet veel. De lever heeft een flinke operatie ondergaan en moet zich herstellen. Na 3 dagen merkte ik al een verbetering.
Resumerend:
mijn ontlasting is homogener geworden (zoals heel vroeger); na de maaltijden “voelt” het veel beter dan voorheen, dat betekent dat ik minder last had van oprispingen of opgeblazen gevoel; mijn algehele gesteldheid voelt beter (ook al was die al wel goed); vertering van voedsel verloopt sneller cq beter is mijn gevoel; mijn gewrichten zijn soepeler geworden (na 5 dagen na de zuivering merkbaar). Er zullen nog een aantal zuiveringen komen, gemiddeld om de 4 à 6 weken, net zo lang totdat er geen stenen meer vrijkomen. Bij sommige personen kunnen dat wel 30 zuiveringen zijn.
Het schijnt dat er flinke merkbare verbeteringen zijn na meerdere zuiveringen.
Ik houd jullie op de hoogte in mijn volgende nieuwsbrieven.
 
Onderstaand de symptomen* die mogelijk duiden op lever- en galblaasstenen:
*Bron: Andreas Moritz
Slechte eetlust
Snakken naar bepaalde voedingsmiddelen
Spijsverteringsproblemen
Diarree
Constipatie
Kleikleurige ontlasting
Ingewandsbreuk
Winderigheid
Aambeien
Zeurderige pijn in de rechterzij
Moeite met ademhalen
Levercirrose
Hepatitis
De meeste infecties
Hoge cholesterol
Alvleesklierontsteking
Hart- en vaatziekten
Hersenaandoeningen
Zweren in de twaalfvingerige darm
Misselijkheid en braken
Een “zwartgallige” of boze persoonlijkheid
Depressie
Impotentie
Andere seksuele problemen
Prostaataandoeningen
Hormonale disbalans
Menstruele en menopauzeaandoeningen
Problemen met zien
Opgezette ogen
Huidaandoeningen
Ouderdomsvlekken, vooral op de handrug en in het gezicht
Duizeligheid en flauwvallen
Verlies van spierspanning
Overmatige gewichtstoename of verlies
Schouder- en rugpijn
Donkere kleur onder de ogen
Ongezonde huidskleur
Tong die glanst of met wit of geel bedekt is
Scoliose
Jicht
Vastzittende schouder
Stijve nek
Astma
Hoofdpijn en migraine
Voorhoofdsholte ontsteking
Gebits- en tandvleesproblemen
Gele huid en/of ogen
Ischias
Gevoelloosheid en verlamming van de benen
Gewrichtsaandoeningen
Knieproblemen
Osteoporose Zwaarlijvigheid
Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS of ME)
Nieraandoeningen
Kanker
MS of fybromyalgie
Ziekte van Alzheimer
Extreme lichaamskou
Overmatige hitte en transpiratie boven in het lichaam
Erg vet haar en haaruitval
Wonden die blijven bloeden en moeizaam genezen
Moeite met slapen
Nachtmerries
Stijfheid van gewrichten en spieren
Warme en koude opvliegers  

Zoals je ziet een flinke lijst.
Info is er genoeg op het internet te vinden maar ga niet zelf experimenteren zonder te weten wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn voor de grote schoonmaak. Het is sterk aan te raden om voorafgaand én na de lever- en galblaasreiniging een Colon Hydro Therapie (CHT) of  hogedarmspoeling te doen. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor de stenen, kort voor en/of vlak na de zuivering. Op diverse locaties in Nederland is dit mogelijk en het wordt vaak vergoed door de zorgverzekering. Even zoeken op de hierboven genoemde woorden.
 
Zodra je bent begonnen aan de lever- en galblaaszuivering zal dit net zo lang herhaald moeten worden totdat er geen stenen meer vrijkomen.
Meestal minimaal tien maal. Als er geen stenen meer vrijkomen is gemiddeld genomen een jaarlijkse reiniging voldoende om vrij te blijven van stenen.
Er zijn mensen die wel 5000!! stenen zijn kwijt geraakt en zich na jaren slechte gezondheid weer optimaal voelen en zelfs geheel medicijnenvrij verder leefden.
Voor meer info: Andreas Moritz / De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering. Is als boek te koop.
 
En zoals je inmiddels al gewend bent ook weer een lekker recept.
Kelpnoodles 2 pers.
 
Ingrediënten:
1 zakje kelpnoodles (ook te koop bij http://www.rawsome-food.nl  winkel en food café te Arnhem, of via Bewustwinkelen te Borculo.
2 avocado’s, gesneden in blokjes
1 lente-ui in ringen (groene en witte deel gebruiken)
Half kop verse koriander, grof gehakt
Zoete puntpaprika, in stukjes
Halve komkommer, in stukjes
4 radijsjes, in kleine plakjes
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Beetje zeezout (Keltisch zeezout / Sel de Guérande)  


Zoetzure dressing:

60 cc extra vierge olijfole
2 theelepels sojasaus 1 à 2 tl vers citroensap
¼ teentje knoflook, fijngehakt
4 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker

Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Het moet wel een beetje zoet zijn. Meng vervolgens de dressing door de noodles.
 
Meng vervolgens alles behalve de avocado, sesamzaadjes en zout door elkaar.
Verdeel op bordjes en garneer dit met de avocadostukjes, geroosterde sesamzaadjes en het zeezout.
 
Eet smakelijk!!