Nieuwsbrief 13

5 juni 2017
Kennis en gevoel – Recept Wokschotel met pastinaak en spruitjes

Kennis en gevoel
Heb je wel eens het gevoel dat je iets aan een ander wil vertellen maar i.v.m. jouw eigen integriteit dit voor jou zelf wilt houden om de ander niet te kwetsen of op een dwaalspoor te willen zetten? Ik worstel daarom met het feit of ik datgene wat ik denk te weten wel zou kunnen delen met u als lezer.
Enkele lezers zal het hieronder beschrevene wel bekend voorkomen.

Ik ben al vanaf mijn pubertijd een kritisch persoon geweest als het gaat om datgene wat ons wordt voorgeschoteld. Maar omdat je als puber liever lol trapt, een biertje drinkt en een feestje bouwt, bleef het meestal bij het fronsen van de wenkbrauwen. Tot ruim twintig jaar geleden, want toen ben ik me vragen gaan stellen waarom alles gaat zoals het gaat. Vragen over zingeving, geloof, gezondheid, voeding en toestanden in onze wereld. Het is een flinke kluif om op deze vragen antwoorden te kunnen vinden.
 
Gaandeweg de laatste twintig jaren heeft het me menigmaal verbaasd om te ontdekken waarom dingen gaan zoals ze gaan. Mijn ontdekkingen heb ik altijd gecheckt en ze daarna nogmaals meerdere keren gecheckt om zeker te weten dat datgene wat ik had ontdekt ook inderdaad waar kan zijn. Onderzoeken vanuit meerdere invalswegen om te ontdekken, en ook om vooral te “voelen”, dat wat ik heb opgedaan juist is. Soms was zo’n ontdekking zéér beangstigend!! En soms was dit ook zeer bevrijdend.
Momenteel kijk ik met andere ogen naar de wereld en is mijn angst verdwenen. Die angst heeft plaats gemaakt voor rust en de wetenschap dat mijn kennis en vooral mijn gevoel mijn levenspad bepalen voor nu en in de toekomst. Ik kan u verzekeren dat dit een enorme geruststelling heeft teweeggebracht in mijn bewustzijn. Tevens ben ik daardoor gaan inzien dat gebeurtenissen die er in onze wereld van dag tot dag gebeuren niet zijn als dat waarop ze lijken. Tevens worden er veel negatieve berichten gepresenteerd. Daarom lees ik al een aantal jaren geen kranten meer en volg ik de media niet of nauwelijks. Ik WEET dat veel berichten gemanipuleerd worden.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen die mijn gevoelens cq voorspellingen deden uitkomen waren de presidentsverkiezingen in de VS in het jaar 2000. Ik kan me het moment, toen Bush jr. werd gekozen als president, als de dag van gisteren herinneren door toen tegen mijn liefhebbende gezegd te hebben: “vanaf nu krijgen we gestront in de wereld”. Ik zal de eindeloze reeks van mensonterende gebeurtenissen van daarna maar niet opnoemen. Ik kan me ook niet herinneren dat haatklanken jegens de Islam en moslims vóór 2000 een item waren.
“Nine eleven” was na enige jaren onderzoek door mij hét teken dat manipulatie van de wereldbevolking met als doel het zaaien van angst en dualisme, macht en geldzucht de enige drijfveren zijn voor enkele lieden die aan de touwtjes trekken. Waarbij gezegd moet worden dat voor die lieden een mensenleven van nul en generlei waarde is.


O.a. de farmaceutische industrie is een wereld van omkoping en bedrog en heeft niet geleidt tot een betere gezondheid van de mensheid. Integendeel. Meer en meer mensen lijden aan ernstige ziektebeelden met een voor hen onzekere toekomst. Door Peter C. Gotzsche en John Virapen is aangetoond dat de wereld van de medicijnen een misdadige wereld is van de ergste soort. Lees ook John’s facebook pagina. Hij is helaas in 2015 overleden. Ik prijs hem nog steeds over de moed die hij had met gevaar voor eigen leven een boekje open te doen over de misdadige wereld van de farmacie.

We mogen ons ook de vraag stellen waarom er in menig land, met een christelijke partij aan het roer, openlijk wordt toegestaan wapens te produceren en te verhandelen. Het doel van een wapen moge u duidelijk zijn. Mag ik me dan ook terecht afvragen wat een christelijke partij, die hun naasten lief zouden moeten hebben, dan als doel hebben?
 
Na jaren van integer onderzoek is het mij duidelijk geworden dat het zoeken naar antwoorden niet hebben geleid tot inzicht en kennis maar het stellen van enkel vragen er wél toe heeft geleid.
Door met liefde en integriteit naar de wereld om mij heen te kijken, niet te oordelen en vooral niet op zoek te gaan naar antwoorden geeft de enige zekerheid dat die antwoorden, vroeg of laat, vanzelf naar jóu toekomen.
Ga zelf op onderzoek want alle kennis die je leest is 2e hands kennis, althans, zo noem ik het. De beste kennis is de kennis die je zelf opdoet. Jouw gevoel zegt méér dan alle kennis die gedrukt staat mits je ten allen tijde jouw integriteit tegenover jezelf én de medemens blijft behouden.
 
Het leven wat we nu lei(ij)den had er naar mijn idee anders uit moeten zien. Zie mijn 5e nieuwsbrief waarin ik het heb gehad over de levensboom.
De vraag die ik mij de afgelopen maanden heb gesteld, is hoe ik voor u als lezer een tipje van de sluier kan doen oplichten om een kijkje te nemen in de wereld achter onze wereld.
Omdat ik inmiddels weet dat toeval niet bestaat, kwam enkele weken geleden het antwoord vanzelf naar mij toe.
Dit antwoord werd mij begin mei aangeboden in mijn omzwervingen op het internet: Antropoloog, filosoof en godsdienstwetenschapper Marcel Messing gaf in mei 2016 een 2u. durende lezing in de Universiteit Delft.
Via
Studium Generale, ingeleid door Coen Vermeeren, hoogleraar aan de Universiteit Delft, gaf Marcel een schitterende lezing die inzicht geeft in de verborgen occulte wereld.

Wij als ouders willen onze kinderen achterlaten in een liefdevolle wereld. U niet? Ik hoop dat met deze lezing uw kijk op de wereld zal veranderen.
 
Ik wil u vragen, of meer………, smeken om 2½u. van uw tijd te investeren in het kijken naar deze lezing. Waarom? Om u en ieder ander er voor te behoeden om later niet te hoeven zeggen “wir haben es nicht gewusst”
De lezing is te vinden op Youtube te vinden als
De Cyborg toekomst van de Mensheid | Marcel Messing”

Wokschotel met pastinaak en spruitjes (eigen recept)
Bereidingstijd: 20 minuten, kooktijd en wokken: plm. 10 minuten, 3-4 personen
 
3 middelgrote pastinaken
400gr spruitjes
plm. 3-5 eetl. extra vierge kokosvet (niet de ontgeurde!)
2 eetl. sesamzaadjes
plm. half kopje ongezouten pinda’s
2 eetl. ketjap manis
Zeezout /  Sel gris de Guérande, naar smaak
 
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Schil de pastinaak en snij in partjes die wat groter zijn dan de halve spruitjes.
Kook beide groenten plm 4-5 minuten en spoel ze af met koud water.
Doe wat kokosvet in een wokpan en wok de groente al omscheppend een paar minuten en voeg zout toe.
Voeg de sesamzaadjes en de pinda’s toe samen met de ketjap.
Op een klein vuur nog even een minuut nawokken.
 
Eet smakelijk!!

Quote: Het is beter een vraag te stellen dan onwetend te blijven