Nieuwsbrief 11

4 mei 2016
Earthing – Inentingen niet zonder risico – Glyfosaat – Recept bananenbrood


In deze nieuwsbrief worden drie thema’s behandeld en uiteraard weer een lekker alternatief recept.

Earthing  (aarden)
Aan het woord “aarden” kunnen we verschillende betekenissen toekennen.
*   In onze woningen is er een stroomdraad die de aardedraad is. De draad is nodig om kortsluiting te voorkomen en/of ons te beschermen tegen hoog oplopende spanningen in apparatuur.
* Computertechnici die werken aan kwetsbare apparatuur verbinden zich door middel van een polsband aan de aarde om defecten aan o.a. printplaten te voorkomen.
* Mensen die ergens anders gaan wonen moeten eerst wennen aan de nieuwe omgeving. Dit kun je ook aarden noemen.  

Aarden betekent eigenlijk “in balans brengen”. We kunnen ons zelf aarden om elektrische spanningen kwijt te raken uit ons lichaam, net zoals de computermonteur. We brengen ons in evenwicht met de aarde. Je herinnert je vast wel het moment dat je een trapleuning of een kast vast pakt en een schok voelt. Je schrikt en als het donker is kun je soms een vonkje zien overslaan. Dit wordt statische elektriciteit genoemd. Het komt zo vaak voor dat we dit eigenlijk “normaal” vinden. Ik zet normaal tussen haakjes om aan te halen dat we er eigenlijk niet over na denken wat de effecten kunnen zijn op ons lichaam. Het hoort bij de natuur zullen we maar zeggen. Op mijn werk heb ik er veel meer last van dan elders? Hoe kan dat? Ik hoor soms een duidelijk “pats” als ik iets van metaal aanraak. Waarom dit zo is houdt me al jaren bezig. Tot twee jaar geleden toen onze dochter een artikel las over earthing. Er was zelfs een boek over uitgegeven wat ze vrijwel direct besteld heeft als cadeau voor ons jongste zoon. Een boek dat misschien wel op een geheel andere wijze iets van moeder natuur zou kunnen laten zien dan we gewend zijn. Welnu, dat is geheel uitgekomen.
 
In het boek wordt door Clint Ober de vraag opgeworpen waarom de mens als enig dier door het leven gaat als zijnde geïsoleerd van de aarde. We lopen immers altijd op schoenen. Van bijna alle schoenen is bekend dat ze elektrische stroom niet of nauwelijks geleiden. Dit betekent dat er geen elektrisch contact kan plaats vinden tussen ons lichaam, middels onze voeten, en de aarde. Er is bijna niemand die hierover nadenkt. We lopen toch al eeuwen lang op schoenen nietwaar? Dus zal het ergens goed voor zijn.
Welnu, het boek over earthing beschrijft het tegendeel. Het niet verbonden zijn met de aarde brengt met zich mee dat we positief geladen worden. De aarde is altijd negatief geladen. Verklaart dat de schok die we voelen als we iets van metaal aanraken?

Maar hoe kan het dat we positief geladen worden? De oorzaken: TL buizen, radiogolven, straling door telefoons, wrijving met de lucht, aanraken van computers en andere elektrische apparaten en kosmische straling.
Wat heeft dit voor consequenties op ons lichaam? Eerst even een uitleg over ons lichaam.
Ons neurologisch systeem kan functioneren via het doorgeven van kleine elektrische impulsen door ons gehele lichaam. Ieder spiertje ontvangt een elektrisch signaaltje, hoe klein ook, wat hem verteld wat te doen. Dit systeem kan verstoord raken als ons lichaam niet vrij is van een positieve of negatieve elektrische lading, Op mijn werk hangen enorm veel TL buizen, is er een WIFI netwerk, hebben de meeste collega’s een draadloze telefoon voor intern gebruik, een smartphone en staan er veel computers. Al met al enorm veel straling. Verklaard dit feit dat mijn lichaam vooral daar last heeft van een elektrische lading? Om die klachten te verminderen zou ik er voor kunnen zorgen om zo veel mogelijk positieve elektrische lading kwijt te raken.

In het earthing boek wordt beschreven wat men kan doen om die elektrische lading te reduceren. Een manier is het gebruik van een aardingslaken. Het is een laken die je op het bed legt en voorzien is van zeer kleine (elektrisch) geleidende draden en verbonden is met de randaarde van het lichtnet of direct verbonden met de grond d.m.v. een grondpen. Voor dit laatste hebben wij gekozen. Vanaf het voeteneind tot aan onze middel liggen we vanaf februari 2015 op dit aardingslaken.
 
Wat zijn de effecten van dit aardingslaken: tijdens de eerste nachten voelde ik een niet onplezierige lichte pijn in mijn onderbenen. Na enige dagen gaat inslapen veel beter en we worden gedurende de nacht niet of zelden wakker. We zijn ’s morgens veel vroeger wakker én veel beter uitgerust. Mijn liefhebbende heeft ook veel minder last van kramp in de benen. Tevens heb ik overdag meer energie.
Vanaf april 2015 heb ik getracht tevens zo veel mogelijk op blote voeten te lopen om daardoor veel in rechtstreeks contact te zijn met de aarde.

Kennissen van onze dochter hebben sinds halverwege 2015 ook het aardingslaken aangeschaft en familie van hen evenzo. De hierboven genoemde effecten waren ook bij beide families waarneembaar. Tevens heb ik vernomen dat vrouwen minder last hebben van de overgang perikelen. Ik heb zelf het idee minder vatbaar te zijn voor o.a. ontstekingen en verkoudheid.
We mogen dus spreken van behoorlijk positieve effecten van het aarden.
Ik ben benieuwd of jij als lezer van deze brief ook personen kent die ervaringen hebben met aarden. Ik zou dat graag willen horen.
 
Hierbij de effecten van aarden die o.a. ook in het boek Earthing worden beschreven. (Bron: www.heelbewust.com)
*  vermindert de oorzaak van ontstekingen en vermindert of elimineert de symptomen van veel ontstekingsgerelateerde klachten en ziekten
*  vermindert of elimineert chronische pijn

*  verbetert de slaap
* vermindert of stopt het snurken
* verhoogt het energieniveau
* vermindert spanning en stress in het lichaam door het tot rust brengen van het zenuwstelsel en de stresshormonen
* verbetert het immuunsysteem
* verdunt bloed en verbetert de bloeddruk en de bloeddoorstroming
* verlicht spierpijn en hoofdpijn
* versnelt het helingsproces bij ziekte
* versnelt herstel na intensieve sport en bij sportblessures
* beschermt het lichaam tegen mogelijke gezondheidsproblemen door elektromagnetische straling, zoals door tv, computer en draadloze apparatuur
* normaliseert het bioritme van het lichaam
* verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang
* vermindert of elimineert jet lag
* vertraagt het verouderingsproces  

Als je meer informatie wilt kun je uiteraard bij mij terecht of bij Earthing Nederland: http://www.earthingnederland.nl
Ze hadden sinds najaar 2014 een winkel in het centrum van Zutphen maar de winkel is op 3 maart 2016 verhuisd naar Eefde bij Zutphen.

Inentingen
En dan nog even dit:
In december j.l. verscheen er op de website van WTK een bericht over letselschade bij kinderen na de inenting tegen de Mexicaanse griep in 2009.
Na het lezen van dit artikel en het beluisteren van meerdere radio/internet uitzendingen is er, wat mij betreft, twijfel of inentingen van enig nut zijn. Je zou je mogen realiseren dat inentingen niet zonder risico’s zijn en het is dus goed om zelf goed na te denken of een inenting wel enig nut heeft behalve het spekken van de schatkist van Big Pharma.
Zie de links hieronder:
http://www.wanttoknow.nl/overige/letselschade-slachtoffers-griepvaccin/
http://worldunity.me/hoofd-hpv-wetenschapper-geeft-toe-vaccins-zijn-een-dodelijke-oplichterij/
https://vaccinvrij.nl

Glyfosaat
Rond 10 maart kreeg ik het bericht dat de EU commissie had besloten om voorlopig geen nieuwe vergunningen af te geven voor het gebruik van glyfosaat in de landbouw. Een goede ontwikkeling.
De strijd is echter nog niet gestreden want een definitief besluit volgt later dit voorjaar.

En uiteraard sluit ik zoals gewoonlijk niet af zonder een lekker recept aan jullie mee te geven.
Bananenbrood met blauwe bessen bron: http://www.mindyourfeed.nl

Voor 1 brood (glutenvrij):
75 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
25 gr havermout
3 (rijpe) bananen
100 gr blauwe bessen / bosbessen (je kunt ipv bessen ook noten, rozijnen of cranberry’s nemen)
3 eieren
50 gr (palm) suiker
50 gr dadels (ongeveer 6 stuks, ontpit)
50 gr ongezoete appelmoes
1 tl kaneel
1 mespunt vanillepoeder
1½ tl bakpoeder
snuf Keltisch zeezout
amandelschaafsel
 
Nodig: mengkom, keukenmachine, cakeblik, bakpapier
 
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Doe het amandelmeel, het boekweitmeel (houd 1 el achter voor de bessen), de havermout en suiker samen met het bakpoeder, kaneel en vanille en een snuf zeezout in de mengkom. Schep even goed door.
 
De bananen, eieren, dadels, appelmoes gaan in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg nu beetje bij beetje het gemengde meel uit de mengkom toe en meng tot een glad beslag.
Schep de blauwe bessen in een kommetje om met de overgebleven eetlepel boekweitmeel. Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
 
Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier. Schenk het beslag voor het bananenbrood met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi het brood met wat amandelschaafsel.
Schuif het nu de voorverwarmde oven in en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
Controleer even met een satéprikker of het brood gaar is en laat afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!!