Nieuwsbrief 15

1-12-2018
Desinformatie alias nepnieuws – Eigen recept koolraap – venkel

Na ruim 11 maanden stilte weer een nieuwsbrief van mij. Het mooie maar o zo droge weer heeft er mede voor gezorgd dat ik bij de computer vandaan werd gehouden want onze (moes)tuin heeft het niet gemakkelijk gehad en we hebben er dan ook nogal wat uurtjes in moeten steken om nog iets van de gewassen te kunnen oogsten.
Tevens was het zo dat ik geen vrede kon sluiten met deze nieuwsbrief die in juli al klaar was voor verzending. Op de een of andere manier had ik het gevoel dat het nog niet de tijd was om deze nieuwsbrief te versturen.

Een TV uitzending van de VPRO van 20 november j.l. was nu net datgene wat nog ontbrak aan deze nieuwsbrief om een verhelderend inzicht te geven in de wereld van de desinformatie. Zie de link van die uitzending onderaan deze nieuwsbrief.

Desinformatie alias nepnieuws
De laatste jaren horen we met regelmaat op het nieuws dat de berichten die ons bereiken via allerlei media niets met de waarheid te doen zouden hebben. Het zogenaamde nepnieuws, waar door menigeen over wordt gesproken. Irma Schiffers heeft het over nepnieuws in het algemeen en voedingsgoeroe Juglen Zwaan geeft zijn visie over de vele tegenstrijdigheden op het gebied van voedingsadviezen.

Bewijzen, of de berichten waar of niet waar zijn, ontbreken altijd. Door overheden wordt vaak beweerd dat e.e.a. verkeerd wordt voorgespiegeld. Het is ook vrij gemakkelijk om een oordeel te vellen, maar dan zou je in elk geval zeker moeten weten dat het klopt wat er verteld wordt. Als dat wat meegedeeld wordt verdraaid is, om wat voor reden dan ook, zit je er uiteindelijk naast. Ik zeg altijd als je er niet zelf bij bent geweest dat je er dan ook niet over kunt oordelen.

Laten we als voorbeeld de vergiftiging van de Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter nemen. Er wordt beweerd dat de Russische geheime dienst er achter zit. Maar is dat wel zo? Enig bewijs werd geleverd door Bellingcat en wordt Rusland door hen als schuldige aangewezen. Wat is de reden voor deze vergiftiging? Dat het westen de schuld meteen bij Rusland legt, is naar mijn idee tekort door de bocht ook al zou er Russisch gif gebruikt zijn. Hoe kinderlijk eenvoudig is het niet voor de westelijke machtshebbers om Russisch gif te stelen en dit te gebruiken om daarmee de verdenking te leggen op de Rusland? Immers, dat ligt voor de hand. Maar stel nu dat dit juist de bedoeling is. Daarmee worden complete bevolkingsgroepen op het verkeerde been gezet en wordt er weer gewerkt aan de hetze tegen de Rusland en uiteraard tegen Poetin. Van de andere kant, Poetin is voor zijn vierde termijn wederom gekozen tot president. Blijkbaar is hij voor de Russen een stabiele en populaire factor. In onze publieke opinie is dat echter anders. Wie heeft er nu gelijk?

Volgend voorbeeld: Syrië. Nadat ogenschijnlijk een zogenaamde democratie gecreëerd is in alle landen rondom de Middellandse Zee is nu Syrië aan de beurt. Maar dat lijkt niet geheel volgens (Westers) plan te verlopen ook al wordt president Assad van Syrië beschuldigd van het schenden der mensenrechten.

De vraag is waarom wordt er gestreden in Syrië?
Een zinsnede uit deze link geeft een inkijkje wat de reden is: “En nog steeds gaat het om de kernzaak: “Assad moet weg”. Dat is van begin af aan het werkelijke plan van het Westen. Obama en “bondgenoten” proberen een democratisch gekozen regime, dat weigert tegemoet te komen aan de eisen van Washington (om een pijpleiding door het land te laten lopen waardoor de Amerikaanse dominante positie in de regio versterkt wordt), opzij te zetten.
Dat is de werkelijke reden achter de IS-afleidingsmanoeuvre (een “terroristische” groepering die dankzij de Amerikanen gestalte heeft gekregen), en de uitspraken dat “Assad een brute dictator is” en de “burgers in Aleppo massaal te lijden hebben onder Assad’s regime” dienen uitsluitend om de burgers in het Westen te hersenspoelen. Washington is totaal niet geïnteresseerd in mensen, dat zijn slechts pionnen op het politieke schaakbord, en zoals u weet kunnen pionnen gemakkelijk geofferd worden. Waar Washington wèl in is geïnteresseerd is olie, macht en geld.”

Google maar eens op “pijplijn door Syrië”. En je zult lezen wat we nog niet wisten.

En misschien is het dan goed om nog even het “Palestijnse probleem” aan te halen. Wie weet er nog wat het Balfour verdrag inhoud? Zowel het Joodse volk als de Arabieren en de Palestijnen zijn allemaal slachtoffer van “het systeem van list en bedrog”. Ik ga niet het gehele verhaal uitleggen hoe de staat Israël tot stand is gekomen maar wil u slechts enkele details geven. Eerst even een klein stukje geschiedenis:

Op 2 November 1917 is door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur James Balfour aan Lionel Walter Rothschild, een leider van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië, een brief geschreven. De brief was bestemd voor de Zionistische Beweging en kwam tot stand na intensief lobbyen door Chaim Weizmann.
Na de eerste wereldoorlog kregen de Britten een mandaat over Palestina. 14 mei 1948 verlieten de Britten officieel Palestina en riepen de Joden tegelijkertijd de (onrechtmatige) staat Israël uit.
Rond 1918 was 98% Arabisch gebied. Hieronder een illustratie van de ontwikkelingen na 1946.

Bron: (http://www.mideastweb.org)

Bovenstaande illustratie zegt genoeg. Met welk recht hebben de Israëlisch zich land toegeëigend? Of mogelijk een betere vraag: welke belangen worden er gediend?
Maar hét verhaal wat wij te horen krijgen, zijn de terroristische aanslagen die de Palestijnen al jarenlang plegen. Wie zijn in het Midden Oosten nu de grote slachtoffers? Wat zou u doen als uw land gepikt zou worden?

En dan het verhaal van de geheime diensten en de Syrië strijders.
Een zinsnede uit de webpagina van deze link :  “Zo blijken drie der kopstukken van het Britse, salafisme agenten te zijn van MI5. Wat betekent dat dit feitelijk geen veiligheidsdiensten zijn zoals het hoort maar oorlogsstokers en de ware leiders van terroristenbendes, verantwoordelijk voor een enorm aantal moorden en een massale destructie wereldwijd.”

En deze zinsnede uit dezelfde link hierboven: “Maar de echte schuldigen voor die ontelbare doden zijn de westerse geheime diensten die zonder scrupules en gedreven door hun machtshonger de wereld de vernieling injagen. Over de slachtoffers van die aanslagen in Nice, Londen, Zaventem en Madrid maken zij zich geen enkele zorg. Als een aanslag lukt zijn zij blijkbaar tevreden.”
De grote vraag is dan ook: Waarom? Willen zij het angstgevoel bij de bevolking er zo inpompen om aldus Big Brother, de alleswetende staat, dichterbij te brengen? Men moet het zeker niet uitsluiten want een ander motief lijkt er zo te zien niet te zijn.

Ook mijn vraag is waarom? Is het voor de enkelen die helemaal boven aan de ladder staan en alles op het wereld toneel beheersen? Terrorisme en de strijd tegen terrorisme wordt door dezelfde personen in stand gehouden. Macht krijg je door eerst chaos te scheppen. En daar heeft het alle schijn van. En een bijkomend zeer twijfelachtig voordeel voor de slinkse lieden bovenaan: ook aan oorlog worden immense sommen geld verdiend. Maar waarschijnlijk zijn we dat vergeten.

Is het “echte” nieuws van de gedomineerde mainstream media nu juist of dat wat uit de alternatieve media komt? Wie heeft het meest te winnen of te verliezen?

Mijn Domijn vreest een internet wat binnen afzienbare tijd niet meer vrij zal zijn. Is dit een gevolg van het feit dat er steeds meer mensen “wakker” worden?

Maar is er hoop via Bellingcat. Ze zijn een onafhankelijke groep van vrijwilligers die naar waarheidsonderzoek streven. Op dinsdagavond 20 november j.l. werd er door de VPRO een documentaire uitgezonden over hoe informatie op ons af komt en hoe dit getoetst wordt of dit waar of niet waar is.

Laat uw helder verstand spreken.

En afsluitend weer lekker recept. (eigen recept)
Koolraap – venkel recept (3 – 4 pers.)

Ingrediënten:
4 el. extra vierge kokosvet
1 teentje knoflook, geperst
1 grote ui, fijn gesneden
1 stengel citroengras, fijn gesneden
1 venkel, grof gesneden
1 koolraap, in blokjes van plm 1cm.

Papayapitten van de hele papaya (ev fijn gemalen)
3tl. zeezout (Sel Gris de Guérande)
Snuf peper
3tl. kardemompoeder
Blikje kokosmelk van 200 – 250cc

Voor de garnering:
175gr. geitenkaas in kleine blokjes
6 – 8 el. kokosrasp, licht geroosterd in de oven of koekenpan

Bereiding:
Stoom de koolraap 6 minuten, voeg de venkel toe en laat dit samen nog 3 minuten stomen.
Giet het kookvocht af.

Sauteer in een wok 3 minuten de ui, knoflook en het citroengras in het extra vierge kokosvet.
Voeg de gestoomde venkel en koolraap toe. Wok dit al omscheppend nog 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de kokosmelk met de (gemalen) papayapitten toe met de 3 theelepels kardemompoeder en breng op smaak met zeezout en peper.
Laat het mengsel op een laag vuur indikken totdat al het kookvocht is verdwenen en schep voortdurend om. (5 à 6 minuten)

Doe het mengsel in een met een klontje roomboter ingevette ovenschaal en bedek met blokjes geitenkaas en de geroosterde kokosrasp.
Laat dit in de oven nagaren op 175gr C. / 20 minuten.

Opm. m.b.t. de papayapitten:
Papayapitten zijn niet los te koop. Je zult zelf een hele papaya moeten kopen (erg lekker) De pitjes kun je laten drogen op kamertemperatuur op een warme plek of in de zon. Roer het wel iedere dag om anders is de kans dat ze gaan schimmelen.
Na plm. een week zijn ze gedroogd en kun je ze vlak voor de bereiding van het gerecht al dan niet naar wens fijn stampen.
Je kunt de pitjes ook vers gebruiken maar dan hoef je niet alles door het gerecht te doen want ze hebben een nogal uitgesproken smaak als ze niet gedroogd zijn.
Ook zonder de pitjes is het een lekker recept.
Tip: als je een smoothie maakt voeg dan een theelepel verse pitjes toe en pureer ze mee.

Eet smakelijk!!